Leírás
Mizaru Mambo - Etióp Sidamo (Jane Goodall Intézet):
- 100% Arabika
- Feldolgozása: Mosott, szárított
- Magasság: 1500-2200 m
- Pörkölés: francia
- Ízjegyek: Citrom, Nádcukor, Piros bogyó
- Testesség: Közepes
- Savasság: Komplex
Etiópia Sidamo térsége hosszú ideje tölt be meghatározó szerepet a kávétermesztés világában. A régió adottságai kiválóak a magasminőségű kávészemek előállításához. A kávészemek, a jó klímának köszönhetően, hosszú ideig növekedve, rengeteg tápanyagot és karakteres ízjegyeket szívnak magukba. Az általunk előnyben részesített francia pörkölési eljárásnak köszönhetően, egy letisztult, közepesen testes, enyhén földes-citrusos komplex kávét kapunk végtermékként. Egyaránt ajánljuk a hagyományos valamint az újhullámos kávézást kedvelők számára is. Ráadásul minden egyes megvásárolt csomag árából, 500 Ft. a Jane Goodall Intézet számlájára kerül befizetésre.
A Mizaru Mambou adagolási javaslata: 8.5g
Ajánljuk: Ristretto, Presso, Flat White, Cappucino
Amennyiben hasonló profilú termőterület szelektált kávékat is kipróbálnál, úgy néz szét a Világ Ízei termékcsaládunk oldalán.
A Jane Goodall Intézet által végzett áldásos munkáról a https://www.janegoodall.hu weboldalon tájékozódhattok.